Care este scopul proiectului UGIR FORM și de ce avem nevoie de perfecționare continuă pe tot parcursul vieții

Scopul proiectului UGIR FORM este creșterea nivelului de competență a angajaților din firmele românești prin formare profesională și adaptarea afacerilor la cerințele domeniilor competitive SNC și SNCDI precum și învățarea pe tot parcursul vieții inclusiv învățarea la locul de muncă.

Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR) încurajează întreprinzătorii sa ofere salariaților lor cursuri de perfecționare și de specializare, on-line și gratuit prin proiectul implementat. Toate cursurile sunt finalizate cu certificat de absolvire recunoscut la nivel național, Emise de furnizorul autorizat de formare profesională  sub emblema Ministerului Muncii și Ministerului Educației.

OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI

  1. Conștientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea participării angajaţilor la programe de formare continuă.
  2. Dezvoltarea şi implementarea a 5 programe specifice de formare autorizată ANC.
  3. Recunoașterea competențelor obţinute pe alte căi decât cele formale de către 40 angajați.
  4. Realizarea unui sistem integrat de sprijin în vederea elaborării şi implementării programelor de învăţare la locul de muncă.
  5. Realizarea unui transfer intergenerațional de cunoaştere şi experienţă.
  6. Stimularea inovării sociale, promovarea și implementarea de principii transversal.

Pentru mai multe detalii și înscriere, vezi pagina UGIR FORM: https://ugirform.ugir.ro/index.php/cursurile-noastre/.

Citește și De ce să ne preocupe formarea continuă?

De ce să ne preocupe formarea continuă? Pandemia a accelerat nevoia companiilor de a dezvolta abilitățile și competențele angajaților de utilizare a tehnologiilor digitale.

Toate aceste transformări impun în mod imperativ eforturi de formare a angajaților. În lipsa acestor eforturi, în condiții de restricționare a activităților în maniera clasică,  performanta și competitivitatea companiei ar scădea în mod simțitor.

Reorientările în profilul de activitate al companiilor sunt obligatoriu însoțite de programe de formare și reconversie profesională a angajaților, de adaptare a lor la cerințele noilor domenii de activitate adoptate de către companie.