Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi
Proiect: „Creşterea performanţelor angajaţilor prin formare continuă” (cod SMIS 128516)
Beneficiar: Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR
Durata de implementare: Noiembrie 2019 – 3 Noiembrie 2021
Valoarea totală a proiectului: 4,632,362.22 lei
Obiectivul general al proiectului
Adaptarea lucrătorilor şi a întreprinderilor la dinamica sectoarelor economice cu pontenţial/ domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI prin îmbunătăţirea accesului egal la învăţarea pe tot parcursul vieţii pentru toate grupurile de vârstă.
Creșterea nivelului de competență a angajaților din firmele românești prin formare profesională și adaptarea afacerilor la cerințele domeniilor competitive SNC și SNCDI precum și învățarea pe tot parcursul vieții inclusiv învățarea la locul de muncă .
Obiectivele specifice ale proiectului
- Conștientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea participării angajaţilor la programe de formare continuă.
- Dezvoltarea şi implementarea a 5 programe specifice de formare autorizată ANC.
- Recunoașterea competențelor obţinute pe alte căi decât cele formale de către 40 angajați.
- Realizarea unui sistem integrat de sprijin în vederea elaborării şi implementării programelor de învăţare la locul de muncă.
- Realizarea unui transfer intergenerațional de cunoaştere şi experienţă.
- Stimularea inovării sociale, promovarea și implementarea de principii transversal.
Rezultate
- 1100 de angajați vor participa la unul dintre cele 5 programe de formare acreditate.
- 40 de angajați vor participa la evaluarea și certificarea competențelor obținute pe alte căi decât cele formale.
- minim 36 de întreprinderi vor primi suport în scopul construirii capacității acestora de a implementa programe de învățare la locul de muncă.
- minim 36 de persoane (unele dintre ele se pot suprapune cu cele certificate anterior) vor participa la Programul de formare Formator pentru a dobândi competențele necesare asigurării transferului de cunoaștere și experiența practică către alte persoane în cadrul viitoarelor programe de învățare la locul de muncă.
- minim 36 de persoane (unele dintre ele se pot suprapune cu cele certificate anterior) vor participa la un bootcamp cu tematica învățării la locul de muncă.
- la nivelul a minim 36 de întreprinderi vor fi constituite echipe/ grupuri de lucru interne care vor fi implicate în elaborarea și implementarea învățării la locul de muncă.
- la nivelul a minim 3 întreprinderi se vor pilota încă din perioada de implementare a proiectului programe de învățare la locul de muncă.
- minim 10 întreprinderi dintre care 6 IMM-uri vor deține capacitatea de a introduce programe de învățare la locul de muncă, la maxim 6 luni de la finalizarea proiectului.
Membri parteneriat
Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR
Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (U.G.I.R.) si-a facut simtita prezenta in viata economica a Romaniei inca de la inceputul cristalizarii activitatii industriale.Astfel la 23 martie 1891 un grup de industriasi din Bucuresti pune bazele Asociatiei Industria, ocazie cu care se manifesta primele luari de pozitie in favoarea incurajarii si protejarii industriei nationale.La data de 27 ianuarie 1903, Asociatia Industria ia denumirea de Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (U.G.I.R.) si, odata cu trecerea timpului si dezvoltarea sectorului industrial, isi mareste aportul la dezvoltarea economica a tarii, impunand prin politica sa numeroase masuri legislative si administrative favorabile consolidarii industriei Romaniei.
CORPUL EXPERȚILOR CONTABILI ȘI CONTABILILOR AUTORIZAȚI DIN ROMÂNIA – CECCAR – Filiala Bucuresti
CECCAR este organismul profesional care gestionează profesia de expert contabil şi contabil autorizat în România, membru IFAC (Federaţia Internaţională a Contabililor) şi ACCOUNTANCY EUROPE, a cărui responsabilitate şi rol esenţial se regăsesc în cele trei comandamente de bază ale profesiei, şi anume:
• educaţia: asigurarea unei dezvoltări profesionale continue a membrilor săi;
• etica: comportamentul deontologic al membrilor lor;
• calitatea: certificarea calităţii serviciilor oferite de membrii lor.
În vederea asigurării dezvoltării profesionale continue, CECCAR a emis şi aplică Programul naţional de dezvoltare continuă (PNDPC) elaborat în baza standardului de educaţie internaţional IES nr. 7 emis de IFAC. PNDPC cuprinde şi activităţi educative pentru menţinerea cunoştinţelor şi dezvoltarea profesională continuă a contabililor angajaţi în întreprinderi care au statutul de salariaţi.
Potrivit O.G. nr. 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi, CECCAR sprijină formarea şi dezvoltarea profesională prin programe de formare şi dezvoltare profesională adecvate.
EURO CONSULTING
Euro Consulting are o experiență de peste 10 ani ca furnizor acreditat de formare profesională. S-a implicat activ și în proiecte cu finanțare nerambursabilă prin furnizarea de cursuri în sistem inovativ de tip e- learning pentru 1.073 de persoane.
În calitate sa de furnizor autorizat de servicii de ocupare, Euro Consulting a livrat către peste 5000 de persoane servicii de evaluare a aptitudinilor și competențelor și a realizat peste 5000 de trasee profesionale care au cuprins și planuri de formare individuală în acord cu aspirațile persoanelor și nevoile întreprinderilor.
Compania deține capacitatea de a interacționa cu angajații și angajatorii, de a realiza analize și de a oferi consiliere pentru elaborarea de programe de învățare la locul de muncă (formal și nonformal).