În recomandările anuale specifice de ţară pentru România, publicate de Comisia Europeană, se atrage atenția asupra gradului scăzut al formării profesionale a angajaţilor.
„Pe fondul evoluțiilor demografice și al relevanței limitate a educației și a formării profesionale pe piața forței de muncă, neconcordanța persistentă între cererea și oferta de competențe și lipsa de personal calificat limitau potențialul de creștere economică al României chiar și înainte de pandemie. Procentul adulților care participă la activități de învățare, de 1,3% în 2019, este unul dintre cele mai scăzute din UE.”
Deşi România a reuşit să îşi contruiască un renume în industria IT şi ne mândrim cu startup-uri informatice, realitatea de ansamblu este, conform documentului amintit, aceasta: „competențele digitale de bază și competențele elementare de utilizare a programelor informatice sunt printre cele mai scăzute din UE”.
România are rezultate slabe şi în ceea ce privește competențele digitale ale populației în ansamblu și digitalizarea întreprinderilor, inclusiv serviciile publice digitale.
În prezent predomină incertitudinea pentru multe afaceri, pentru multe sectoare, şi deopotrivă pentru angajatori și angajați.
În acest context, UGIR FORM a ales să marşeze pe ceea ce este o certitudine – formarea profesională a angajaților este un atu care contribuie la performanța întreprinderii.
Ne revedem on-line! #ugirform
Documentul Comisiei Europene, aici: https://bit.ly/36p2SOB